Veludhvilet til cykelstævnet: Sådan finder du den rette 3/4-seng

En god søvn er en forudsætning for, at du kan præstere på cyklen… Men hvordan får du så en ordentlig søvn? Jo, én af de vigtigste forudsætninger for en god nats søvn, er, at du har en god seng.

Netop det kan du få hjælp til at finde, hvis du læser denne guide. Her har jeg nemlig samlet mine 3 bedste råd til, hvad du skal se efter, når du skal finde din næste seng.

For at gøre det mere konkret har jeg valgt at kigge specifikt på ¾-senge – Men guiden kunne ligeså vel bruges til at finde andre sengetyper, madrasser, dyner og puder.

1) Kend markedet for trekvart-senge

I første omgang bør du få en fornemmelse af, hvordan markedet for ¾-senge ser ud. En måde til at få dette kunne være at søge på “¾-senge” i Google – Og så tage et kig på hvad de forskellige webshops har at byde på.

Som du måske allerede kan fornemme, ligger der dog mange timers arbejde i dette. Hvis du ikke har så meget tid, er der dog heldigvis noget andet, du kan gøre:

… Du kan finde og læse guides om emnet! Eksempelvis har hjemmesiden Sengeguruen.dk samlet en topliste over de 19 bedste 3/4-senge her. Læser du den, får du hurtigt en langt bedre fornemmelse af, hvad du skal kigge efter!

2) Hvilken 3/4-seng er den rette for dig?

Det er ikke nok at vide, at du har brug for en ny trekvartseng. Du skal også have styr på, hvad du mere specifikt leder efter.

En forudsætning for dette er, at du lærer, hvilke forskellige typer halvanden-mands-senge der findes, og hvad deres respektive fordele og ulemper er.

Eksempelvis kunne du overveje en ¾-seng i form af en kontinentalseng, elevationsseng eller boxmadras:

  • Kontinentalseng: En kontinentalseng består af 3 lag – En boxmadras forneden, en springmadras i midten og en topmadras foroven. Denne komplekse opbygning bidrager til en uovertruffen liggekomfort. En ulempe ved kontinentalsengen er, at den ofte er noget dyrere sammenlignet med eksempelvis en boksmadras.
  • Boxmadras: En boxmadras er en billigere løsning sammenlignet med kontinentalsengen. Det er den, idet det er en mere simpel sengeløsning, hvor springmadrassen er sparet helt væk. Dette betyder, at den ofte ikke kan hamle helt op med kontinentalsengen i komfort. Hertil er boxmadrasserne designmæssigt også ofte lidt simple i deres udtryk.
  • Elevationssengen: En elevationsseng er for dig, der har brug for at kunne justere på sengen. Dette kunne være fordi, du har rygproblemer, eller at du simpelthen bare godt kan lide at sidde oprejst i sengen – for eksempelvis at læse eller se TV. Du betaler naturligvis en ekstra pris for at kunne nyde godt af elevationsfunktionen.

3) Hvad siger de andre om halvanden-mands-sengen?

Når du er igennem trin 1 og 2, er du forhåbentlig ved at have sammensat en fin lille liste af trekvartsenge, som kunne være oplagte køb for dig.

Nu er det så tid til, at du skal researche helt til bunds. En god idé her er at se efter andres erfaringer med trekvartsengene.

Mange webshops har anmeldelser på deres websites. Disse bør du naturligvis læse for at få et indtryk af, hvad andre sætter pris på – og hvad de ikke så godt kan lide.

Hertil kan du naturligvis også spørge ind til sengen. Gå ind på dit foretrukne (relevante) forum og spørg, hvad andre tænker om købet.

Jeg håber denne lille guide har givet et godt startskud til din jagt på din nye trekvartseng… Og jagten på den søvn, der i sidste ende er forudsætningen for, at du kan præstere optimalt på landevejen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *