Hop i sadlen og kom i gang med at cykle – det er mere populært end nogensinde før

De seneste år har cyklen vundet stor popularitet rundt omkring i landet. Cykling har altid være en relativ populær sport at følge med i, men nu har interessen for selv at hoppe på cyklen også vundet indpas. Sammenlignet med tidligere ser man i dag flere og flere cykelentusiaster, der drøner gennem byen eller skoven på deres professionelle cykler med matchende udstyr og påklædning. Det har tilsyneladende aldrig været mere populært at cykle, og dm i cykling er kun blevet endnu mere spændende af den grund.

DM i cykling 2017 i Billund

Det sidste DM i landevejscykling blev afholdt i 2017 i Billund Kommune. Heldigvis er Billund Kommune en relativt stor by med sine 26.500 indbyggere. Det betyder, at der har været rigeligt med mennesker til at støtte op om cykelløbet og tage ud og heppe på de mange hårdt kæmpende cykelryttere. Der er intet som et godt publikum til at skabe den rette stemning til et cykelløb som dette. Ligesom de mange heppende og entusiastiske tilskuere man ser på tv, når der sendes Tour de France i sommerperioden.

DM i cykling er en succes

DM i cykling er et særdeles spændende cykelløb, der afholdes en gang om året. Hvert år har der været langt over hundrede cykelryttere tilmeldt arrangementet, og det er som regel med til at skabe et løb i særklasse. Samtidig dukker der altid flere tilskuere op for at heppe på cykelrytterne, hvilket ligeledes er med til at løfte løbet og skabe en helt særlig stemning.

Nye tider for cykelrytterne

For første gang havde cykelrytterne til DM i cykling 2017 fået skivebremser på deres cykler, hvilket betyder, at rytterne kan bremse hårdere og hurtigere op, end det nogensinde har været tilfældet før. Det er med andre ord med til at sikre et endnu mere spændende løb, hvor rytterne har fået bedre muligheder for at præstere og komme hurtigere i mål.

I en mere alvorlig sammenhæng er cykelrytterne under dette løb også blevet testet for elmotorer i deres cykler. Dette skyldes, at der under Tour de France har været debat om cykelryttere, der har fået installeret disse motorer i deres cykler. Det er naturligvis ikke tilladt under denne type cykelløb, og derfor har man også forsøgt at undgå lignende tilfælde til DM i cykling 2017. 

Cykling i din fritid

Cykling er blevet mere og mere populært som fritidsinteresse. Der har aldrig været flere cyklister på vejene med professionelle cykler og udstyr. Cykling er en spændende form for motion, der kan tage dig alverdens steder rundt. Samtidig nyder mange godt af at cykle sammen med deres venner.

På den måde kan det også være en social sport, hvis man fortrækker at være i godt selskab frem for at være alene af sted. Mangler du ideer til din fritid, behøver du imidlertid ikke altid at forlade hjemmet. Med noget nyt sex legetøj kan du nemt pifte legene op i soveværelset. Det tæller som bekendt også som motion at være aktiv her.